Pražské trailové jaro

V rámci prípravy na blížiace sa Majstrovstvá Európy v Presnej orientácii a takmer poslednej možnosti absolvovať nejaké relevantné preteky sme sa v kompletnom reprezentačnom zložení vybrali na preteky „Pražské trailové jaro“.

 

V sobotu doobeda sme začínali disciplínou PreO. Rybník nám všetkým na mape Blatov vypálil Palo, ktorý iba s dvomi chybami skončil na peknom druhom mieste keď nechal za sebou radu známych mien a predbehol ho jedine Petr Dudík mladší.

 

PTJ_1

Trochu mal smolu Marián, že mu zrušili najkrajšiu kontrolu dňa (11 kontrola). Nebol tu jasne vidieť jeden lampión, ale podľa mňa to bolo riešiteľné. Ako jeden z mála našiel správnu odpoveď (aj mne sa to po 20 minútach podarilo) a s ňou by ho to vynieslo na identické druhé miesto spolu s Palčom. Na to sa však história nepýta a Palčo zaslúžene mohol osláviť  svoje druhé miesto.

 

PTJ_Open_1My ostatní sme sa trápili s niektorými viac ako trailovými kontrolami. Bez nich by to bolo asi krajšie, ale aj tak to boli celkom pekné preteky.

PTJ_1s

Za zmienku stojí ešte Jankovo štvrté a Mariánovo šieste miesto. A na koniec som si nechal ďalšie medailové umiestnenie našej jedinej vozíčkarky Silvie. Druhým miestom sa jasne zviditeľnila v tejto kategórii.

 

PTJ_para

 

 

Poobede nás čakala o pár kilometrov ďalej ďalšia disciplína kde sme ukázali svoje kvality. TempO na sídlisku Rohožník s menom nie nepodobným jednou slovenskou dedinkou. Išlo o typické mestské Tempo kde na sídlisku a v priľahlom lesíku rozhodovala predovšetkým rýchlosť. Po dlhom čase som znova prestal riešiť popisy a hneď sa ukázalo zrýchlenie, ktoré ma posunulo na prvé miesto. Šimonova rýchlosť sa tiež prejavila a zabezpečila mu tretie miesto len 15 sekúnd za Martinom Lockerom. Janko a Marian boli opäť štvrtý a šiesty.

PTJ_tempo_1

V nedeľu bolo dvojkolové lesné TempO. Hlavne doobeda to bolo dosť ťažké a precízne čítanie mapy dosť rozhodovalo o celkovom poradí dňa. Po ťažkých týždňoch mapovania na Európsky pohár som sa cítil veľmi silný v rýchlom a presnom čítaní mapy. Iba s tromi chybami sa mi podarilo vybudovať si dôležitý náskok na najväčších súperov.

PTJ_3a

Poobede som už nepodal taký dobrý výkon kde hlavne na druhom (celkovo siedmom) stanovisku som márne hľadal tú malú húštinu čo v skutočnosti bol malý stromček (zelená bodka). Dve chyby na tomto stanovisku a ďalšie dve na iných stanoviskách nebol zlý výkon, ale nebol som so sebou spokojný. V súčte to hlavne po Jankovom tristnom výkone na spomínanom stanovisku (nedal tam ani jednu správnu odpoveď) stačilo na jasné víťazstvo.

PTJ_3b

Skvelé výkony podali v druhom kole obidvaja naši reprezentanti (Palčo a Marián) , ktorý sa posunuli na tretie respektíve štvrté miesto hneď za Janka v kategórii Open. Za zmienku stoja aj výkony obidvoch bratov Lockerovcov (druhý a štvrtý v celkovom poradí), ktoré potvrdzujú našu teóriu, že táto disciplína je hlavne pre mladých talentovaných orientačných bežcov. A tak teda po prvýkrát v histórii obsadili členovia Farmaceutu Bratislava všetky tri miesta na stupňoch víťazov.

PTJ_tempo_2

Z hľadiska spokojnosti veľmi pekný výkon celého tímu pre blížiacimi sa Majstrovstvami Európy v Jeseníku.

Pridaj komentár