ME 2016 v presnej orientácii – Česká republika

Prvé z vrcholných medzinárodných podujatí sa konalo v Českej republike. Majstrovstvá Európy sa nám nadmieru vydarili, keď sme získali dve bronzové medaily v štafetách a v TempO.

Prvými pretekmi ME boli štafety. Zúčastnili sme sa ich s dvoma štafetami, pričom jedna predstavovalo skúsenosť a druhá dravú mladosť. Skúsenosť síce zvíťazila, ale bolo to len veľmi tesné. Štafeta v zložení Marián Mikluš, Ján Furucz a Dušan Furucz získala úžasnú bronzovú medailu. Druhá štafeta v zložení Tereza Miklušová, Pavol Bukovác a Šimon Mižúr obsadila výborné delené 7. miesto v neredukovanom poradí v konkurencii 26 štafiet.

Ďalšou disciplínou bolo dynamické TempO. Cez brány kvalifikácie sa podarilo prejsť dvom pretekárom. Jánovi Furuczovi a tentokrát len tesne Dušanovi Furuczovi. Tesne pred bránami finále (postupovalo 18. pretekárov) zostali 20. Pavol Bukovác a Tereza Miklušová, 22. Marián Mikluš. 30. miesto obsadil Šimon Mižúr. Vo finále sa najviac darilo Jánovi Furuczovi, ktorý získal bronzovú medailu. Dušanovi sa darilo menej, keď obsadil konečné 31. miesto.

Poslednou disciplínou ME bolo PreO. Ako už tradične, v tejto disciplíne sa nám darí výrazne menej a stále sme neprišlo na to prečo. Po prvom dni sa nachádzame na nelichotivých umiestneniach, keď skúsených pretekárov porážajú naši nádejní mlaďasi. V kategórii Open obsadzujeme tieto umiestnenia: 36. Šimon Mižúr, 44. Tereza Miklušová, 47. Marián Mikluš a Ján Furucz, 57. Dušan Furucz a 71. Tamara Miklušová. V kategórii Para je Silvia Petruchová 32. Cieľ pred druhým dňom je jasný. Pokúsiť sa o rehabilitáciu a ukázať, že vieme zabojovať aj v tento disciplíne. Obrat sa výrazne darí Dušanovi, keď druhý deň vyhráva, čo ho vynáša na celkové 18. miesto, polepšuje si aj Ján Furucz, keď obsadzuje konečné 24. miesto. 42. je Marián Mikluš, 48. Tereza Miklušová, 54. Šimon Mižúr a 80. Tamara Miklušová. V kategórii Para konečné 30. miesto obsadzuje Silvia Petruchová.

Aké je záverečné hodnotenie. Sme veľmi radi, že sme získali dve bronzové medaily. Realisticky sme sa videli niekde okolo prvej desiatky, takže medaily boli pre nás príjemným prekvapením. Stále prekvapujúco naprázdno bojujeme v disciplíne PreO, kde máme problém zájsť vyrovnane obidva preteky, čo zatiaľ znamená len priemerné výsledky na konci prvej dvadsiatky. Pevne verím, že zmena nastane už čoskoro napr. na MS vo Švédsku, čo je náš najbližší cieľ.

Pridaj komentár