Vyhodnotenie účasti na vrcholných podujatiach

Máme za sebou ďalšiu sezónu, ktorú môžeme právom pokladať za úspešnú. Priniesli sme z Majstrovstiev Európy v Českej Republike dve bronzové medaily kde Ján Furucz bol na stupni víťazov v disciplíne TempO a na rovnakom mieste ho doplnila aj štafeta v zložení Marián Mikluš, Dušan Furucz a Ján Furucz. A rovnaké obsadenie štafety nám prinieslo aj historicky prvú zlatú medailu v tejto premiérovej disciplíne na Majstrovstvách Sveta vo Švédsku. Ján Furucz sa stál víťazom Európskeho pohára a podarilo sa nám tiež bodovať v rôznych kútoch Európy na menších regionálnych pretekoch. V českom rankingu slovenský pretekári tiež zanechali významnú stopu. V disciplíne PreO Janko celkovo vyhral, Dušan bol štvrtý a nestratil sa ani Šimon na 20 mieste. V disciplíne TempO Janko celkovo vyhral, Dušan bol druhý a Šimon trinásty. Český pohár vyhral Dušan a Janko skončil tretí.

 

Najpozitívnejšie však hodnotím objavenie nových talentovaných pretekárov Tamary Miklušovej, Terezy Miklušovej, Šimona Mižúra a Pavla Bukováca, ktorý ukázali, že na Slovensku máme pretekárov, ktorý sa smelo môžu porovnávať s pretekármi z celého sveta.

 

V priložených súboroch prikladám detailnejšie hodnotenie z Majstrovstiev Európy, z Majstrovstiev Svetacelkové vyhodnotenie týchto dvoch majstrovských akcií.

 

 

 

 

Pridaj komentár