Lipica TrailO, 5. a 6. kolo nominačných pretekov

Minulý víkend (16.-17.3.) sa uskutočnilo 5. a 6. kolo nominačných pretekov v Slovinsku v rámci WRE, ECTO pretekov Lipica TrailO. Nominačiek sa zúčastnili 4 pretekári. Dobrú formu v PreO opäť potvrdil Palo, keď bol zo slovenských pretekárov najlepší a získal plný počet bodov. Veľmi dobre to mal rozbehnuté Marian, keď mal najlepšie časovky zo všetkých pretekárov, ale urobil dve chyby, rovnako ako Dušan so Šimonom. V ťažkom Tempe ukázali dobrú rýchlosť Dušan a Šimon, keď napriek viacerým chybám obsadili dobré miesta. Palovi lepšie umiestnenie odfúkli až 4 chyby na poslednom stanovišti. Toto stanovište bolo najťažšie zo všetkých, dve chyby boli úplne bežné. Už tradične veľmi dobrú formu ukázala fínska reprezentácia, príjemne prekvapili aj českí reprezentanti.

Po prepočítaní nominačného rebríčka sa v podstate už rysuje návrh mojej nominácie. Jasným lídrom je Palo, nasledovaný Šimonom. Dušan má ešte teoretickú šancu posunúť sa na druhé miesto v posledných dvoch nominačných pretekoch. Ostatní sú z pohľadu nominačného rebríčka už v podstate mimo šance posunúť sa na lepšie umiestnenie.

Záverečné dvojkolo nominačných pretekov sa uskutoční 13.4. v českom Adršpachu vo veľmi skalnatom teréne, podobnom ako očakávame na MS v Portugalsku. Tentokrát sa okrem niektorých pretekárov z českej reprezentácie pripojí aj slovinská reprezentácia.

Výsledky nájdete na stránkach preoresultat.se

Prepočítané výsledky do nominačného rebríčka nájdete tu.

Pridaj komentár