Mrazivé TempO

Prvými tohtoročnými  pretekmi v presnej orientácii sa stali preteky  Mrazivé TempO. Už máme celkom dobré skúsenosti s návštevou Prahy na otočku a Majstrovstvá Európy sa nezadržateľne blížia, tak sme sa rozhodli, že si pôjdeme skúsiť pripísať nejaké body do českého rebríčka a trocha potrénovať. Ráno (4:45) ako prvý vyrážam pozbierať náš malý tím – mňa, Šimona, Janka a jeho polovičku Zuzanu. Na mieste sme medzi prvými, pretože Janko sľúbil pomoc pri meraní a chce si otestovať meranie aj pre naše preteky Európskeho pohára v máji. Čaká nás relatívne dosť jednoduché TempO, kde rozhodovala hlavne rýchlosť. Nepodarilo sa nám to úplne bez chýb (ja – 2, Janko – 3, Šimon – 7 a Zuzka – 10) a tak sa musíme uspokojiť len s 2, 3, 7 a 18 miestom v absolútnom poradí. Na najlepší výsledok nám chýbalo len 1 respektíve 12 sekúnd. Tu je krásne vidieť, že táto disciplína je stavaná hlavne na mladých kde nás o víťazstvo pripravil talentovaný štrnásťročný Daniel Locker. Veľmi nádejne vyzerali aj časy Šimona Mižúra (najrýchlejší čistý čas rozhodovania), kde po znížení počtu chýb nás tiež čaká veľký potenciál.

TempO_chodovska_tvrz

 

Janko sa venoval meraniu a tak so Šimonom využívame čas aby sme sa zúčastnili Pražskej Zimnej ligy. Na úvod nás čakal skorelauf v parku kde sa cvakalo do papierových preukazov.

pzl_chodovska_tvrz

Nasleduje ďalšia časť v divočine (príznačný názov mapy) kde so Šimonom na prvej kontrole chvíľu bezradne stojíme. Potom si spomenieme, že nás nečakajú lampióny, ale červené fáborky s voskovkami. Stačí sa len pozrieť dole a máme prvú kontrolu. Potom si užívame zmes sídliska, pichľavého malinčia, húštin rôznej priechodnosti, výsypiek, rozbahnených ciest a občas aj trávičky. Šimonovi ukáže GPS nabehaných viac ako 7 kilometrov a preto niet divu, že sa môj čas blíži k hodine. Na Slovensku by sme počuli asi veľa frflania na tento formát, ale osobne to hodnotím ako veľmi pekný tréning. V celkovom hodnotení, kde sa okrem začiatočníkov bežala len jedna trať pre všetkých, dosiahol Šimon pekné 14 miesto (čas 42:49)  so stratou necelých troch minút na víťaza. Ja som bol spokojný so 70 miestom a stratou niečo nad 16 minút.

pzl_kulaty_chodovec

 

Na druhý deň sme si ešte zabehali na oblastnom rebríčku západnej oblasti v Budmericiach, kde to bolo len o trochu kratšie a tých pichľavých húštin sme si tiež trochu užili.

zl_kastiel_2

Pridaj komentár